Med anledning av nya restriktioner 12 januari 2022

Kära församling

Som alla vet lever vi fortfarande i tider där vi inte kan fira gudstjänster eller hålla igång vår församlingsverksamhet precis som vanligt. Vi får ständigt vara beredda att justera vår verksamhet.

Från och med den 12 januari 2022 har regeringen beslutat om nya föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer. Bland annat krävs uppvisande av vaccinationsbevis för arrangemang med fler än 50 deltagare. Det innebär att vi från söndag den 16 januari kommer att kräva vaccinationsbevis för att deltaga i våra gudstjänster.

Församlingens styrelse beslutade (i samråd med Equmeniakyrkans krisgrupp) att vi inte serverar kyrkfika (inte heller medtaget) så länge de särskilda råden till vuxna säger att vi skall ”Begränsa antalet nära kontakter inomhus genom att till exempel avstå från större middagar och fester.”

Vi fortsätter också att hålla avstånd i kyrksalen som vi tidigare gjort med sällskap om maximalt 8 personer och med 1 meter mellan sällskapen. Dessutom stänger vi för en tid kapprummet och alla uppmanas att ta med sig sina ytterkläder in i kyrksalen. Vi använder två utgångar efter att gudstjänsten tagit slut.

Vi påminner också om att pastorerna finns tillgängliga för samtal och bön. Terminsstarten för våra trivselträffar skjuts fram och vi ber er att hålla utkik på församlingens hemsida och predikoturer för mer info om uppstartsdatum.

Du skaffar enklast ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se. Behöver du blanketter eller hjälp att fylla i dessa kan den anställda personalen i kyrkan hjälpa dig.

Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna från krav på vaccinbevis.

Vi ber alla att som vanligt stanna hemma vid sjukdom och vi hoppas kunna få till digitala sändningar via Youtube igen.

// Med vänlig hälsning församlingens styrelse och pastorer.