Urban Elenäs – Semesterlängtan

Det är inte utan att jag börjar längta efter lite ledighet och semester. Särskilt efter en så lång och snörik vinter som vi haft i år. När jag skriver de här raderna har vi också just klarat av Kyrkokonferensen och även om det var fantastiskt roligt och allt gick alldeles lysande bra, så kan man inte neka till att det tog en del på krafterna.
Men nu äntligen har sommaren tagit fart. Utanför fönstret blommar hägg, syren, rönnbär och äppelträd – allt på en och samma gång. Och trädens lövverk är sådär härligt grällt gröna. Ja hela skapelsen har tagit ny fart efter vinterns viloperiod.

För oss människor är det precis tvärt om – efter en aktiv höst, vinter och vår ser vi nu fram emot sommarens viloperiod med semester och avkoppling.
Ta vara på sommarens viloplatser! Låt månaderna som ligger framför få bli en tid att hämta nya krafter. Du har säkert dina egna favoritplatser – kanske är det stranden, balkongen, trädgården, havet, hängmattan eller fjället – eller kanske är det mötet med släkt och vänner, gudstjänstens gemenskap eller samvaron på Forsgården?

Oavsett var du finner sommarens viloplatser vill jag uppmuntra dig att verkligen låta sommaren få bli en kroppens och själens viloperiod. Ta emot alla de gåvor som Gud så generöst skänker oss i sin skapelse, i mötet med varandra och i sommarens gudstjänster och samlingar. Där möter du också Gud!

Med önskan om en riktigt skön sommar!
Urban Elenäs