Publicerat 

Betlehemskyrkans unga

BK Ung

Betlehemskyrkans barn & ungdomsverksamhet 

Betlehemskyrkans unga (BK ung) i Gävle är en del av Betlehemskyrkan i Gävle. BK ung vill genom varierande verksamhet dels uppmuntra, inspirera och bekräfta barn och ungdomar i Gävle. Men vi vill också på olika sätt förmedla budskapet om Jesus till deltagarna i verksamheten. Detta gör vi med verksamheter som scout, tonår, idrott och musik m.m.

BK Ung tillhör som förening också den kristna ungdomsorganisationen equmenia. equmenia är en av Sveriges största barn och ungdomsorganisationer. equmenia hjälper stöttar och inspirerar de lokala föreningarna dels från riksorganisationen men också genom de regionala nätverken. För vår del tillhör vi equmenia region Mitt.

Tonår

Som en del av tonårsverksamheten har vi öppet i kyrkans källare för ungdomar från 13 år och uppåt på fredagskvällarna. Hit kan man komma och bara vara, men man kan också härja runt i vår gympahall, spela spel (både digitala och analoga), testa på att spela ett instrument i replokalen m.m. Varje vecka vill vi också ha en samling, då vi sjunger lovsång, ber och lyssnar till någon som snackar om Gud. Ca en gång i månaden har vi en extra satsning på något sätt, det kan vara en konsert, ett quiz eller något annat. Vi öppnar dörrarna 19.30 och stänger igen 00.00.

Idrott

Sportintresserad?  Då har du hittat rätt! I Betlehemskyrkan har vi en idrottshall som är utmärkt för innebandy. Hallen går att hyra och det finns ombytesrum med dusch. Om ni är ett gäng som vill hyra hallen kan man höra av sig till Jenny på Betlehemskyrkans expedition. 

Ring på 026-62 01 73

Maila till exp@bkgavle

 

Scouterna

Scouterna träffas för att ha roligt, lära sig nya saker, samarbeta och vara ute i naturen tillsammans. Ibland kan det hända att vi drar på hajk eller läger.
Scouting är fantastisk och något som alla borde få uppleva.

Vill du veta mer om scouting titta in på www.scouterna.se

Kontaktpersoner:
Elisabet Linden. Telefon 070-664 51 30

Läs mer om Betlehemskyrkans scouter >>

 
 
Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsarbete. Equmenia har sin grund i den kristna tron och erbjuder barn och unga att upptäcka mer av vem Jesus är. Equmenia vill även lägga en grund för att tron på Jesus leder till handlingar som blir till välsignelse för andra. Det är därför som Equmenia finns till.
 

Equmenia består av cirka 400 lokala föreningar med 19 300 medlemmar över hela Sverige. Varje vecka träffas ledare, barn och ungdomar i en mängd olika aktiviteter som innebandyträningar, scoutkvällar och bönegrupper. Genom aktiviteterna kan Equmenia bli en plats där deltagarna blir sedda och får möjlighet att växa i gemenskap med varandra och Jesus.

 

Läs mer om Equmenia