Publicerat 

Betlehemskyrkans unga

Betlehemskyrkans unga (BK ung) i Gävle är en del av Betlehemskyrkan i Gävle. BK ung vill genom varierande verksamhet dels uppmuntra, inspirera och bekräfta barn och ungdomar i Gävle. Men vi vill också på olika sätt förmedla budskapet om Jesus till deltagarna i verksamheten. Detta gör vi med verksamheter som scout, tonår, idrott och musik m.m.

BK Ung tillhör som förening också den kristna ungdomsorganisationen equmenia. equmenia är en av Sveriges största barn och ungdomsorganisationer. equmenia hjälper stöttar och inspirerar de lokala föreningarna dels från riksorganisationen men också genom de regionala nätverken. För vår del tillhör vi equmenia region Mitt.

Tonår

Som en del av tonårsverksamheten har vi öppet i kyrkans källare för ungdomar från 13 år och uppåt på fredagskvällarna. Hit kan man komma och bara vara, men man kan också härja runt i vår gympahall, spela spel (både digitala och analoga), testa på att spela ett instrument i replokalen m.m. Varje vecka vill vi också ha en samling, då vi sjunger lovsång, ber och lyssnar till någon som snackar om Gud. Ca en gång i månaden har vi en extra satsning på något sätt, det kan vara en konsert, ett quiz eller något annat. Vi öppnar dörrarna 19.30 och stänger igen 00.00.

Idrott

Innebandy eller fotbollsintresserad? Då har du hittat rätt! I Betlehemskyrkan har vi en idrottshall och en fotbollsplan på Forsgården, i Forsby där det samlas mellan 10-20 st tonåringar/unga vuxna för att utöva sport.

Tider innebandy: måndagar kl. 18.00 i Betlehemskyrkan
Tider fotboll: (maj-aug): tisdagar 19.00 Forsgården Forsby

Hur tar jag mig ut till Forsby? Busslinje 11 alt. bil från Betlehemsskyrkan 18.45.

Är du intresserad och vill ha mer information? Ring Samuel Nilsong på 0723189525

Scouterna

Scouterna träffas för att ha roligt, lära sig nya saker, samarbeta och vara ute i naturen tillsammans. Ibland kan det hända att vi drar på hajk eller läger.
Scouting är fantastisk och något som alla borde få uppleva.

Vill du veta mer om scouting titta in på www.scouterna.se

Kontaktpersoner:
Elisabet Linden. Telefon 070-664 51 30

Läs mer om Betlehemskyrkans scouter >>

 
 
Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsarbete. Equmenia har sin grund i den kristna tron och erbjuder barn och unga att upptäcka mer av vem Jesus är. Equmenia vill även lägga en grund för att tron på Jesus leder till handlingar som blir till välsignelse för andra. Det är därför som Equmenia finns till.
 

Equmenia består av cirka 400 lokala föreningar med 19 300 medlemmar över hela Sverige. Varje vecka träffas ledare, barn och ungdomar i en mängd olika aktiviteter som innebandyträningar, scoutkvällar och bönegrupper. Genom aktiviteterna kan Equmenia bli en plats där deltagarna blir sedda och får möjlighet att växa i gemenskap med varandra och Jesus.

 

Läs mer om Equmenia