Kyrkokonferensen i Gävle

Publicerat 

Den här våren blir det lite annorlunda i BK. Det mesta rullar naturligtvis på precis som vanligt men kyrkokonferensen kommer att påverka mer än enbart Kristi Himmelsfärdshelgen. Ja Equmeniakyrkans stora årskonferens arrangeras ju våren 2018 i Gävle. Det känns roligt att vi får vara med på ett hörn i detta. Sedan länge så är en lokal arbetsgrupp igång och det finns ett antal nationella arbetsgrupper där flera ifrån vår församling redan är engagerade.

Kyrkokonferensen kommer till största delen vara förlagd till Gavlehov där gudstjänster, förhandlingar och seminarier kommer att ske. Men för vår del så kommer BK att vara ett nav för kvällsprogrammen och konserter. Vi kom-mer att hålla BK öppet som ett fik under kvällarna den 10-12 maj där man kan droppa in för fika och gemenskap. Efter den stora huvud-gudstjänsten som sker i Gavlehovshallen tors-dag och fredagkväll så fortsätter programmet i BK och i Frälsningsarméns lokaler.

Redan på onsdagkvällen så smygstartar konferensen med en gudstjänst i BK med Equmeniakyrkans evangelistkår.

När vi firar gudstjänst i BK söndag 13 maj är konferensen avslutad, men den gudstjänsten kan bli extra välbesökt, då vi tror att många av konferensbesökarna är kvar över natten till söndag. Olle Alkholm, biträdande kyrkoledare predikar i gudstjänsten.