Vår nye pastor Urban Elenäs installerades vid gudstjänsten den 8:e april

Publicerat 

Vid Gudstjänsten den 8:e april installerades vår nye pastor i Betlehemskyrkan i Gävle, Urban Elenäs. Här berättar han mer om sig själv.

Det närmar sig med hast! När jag skriver de här raderna är det bara två månader tills jag installeras som pastor i er församling. Det känns som ett stort förtroende att ni vill att jag ska vara en del i arbetslaget i Betlehemskyrkan. För mig är livet som pastor som bäst när jag får dela tron och livet med personer i alla åldrar och i olika livssituationer. Att vara medvandrare och få följa någon en bit på livsvandringen är något av det som känns mest meningsfullt och viktigt, men också att få mötas i gudstjänst och gemenskap.

Sedan 31 år är jag gift med Ann-Kristin som är från Donsö. Vi träffades på pastorsutbildningen vid Teologiska seminariet, så vi är alltså två pastorer i familjen. Ann-Kristin har inte pastorstjänst utan har de senaste snart 20 åren jobbat inom biblioteket i Tierps kommun. När det är dags för semester åker vi gärna till Norge, hyr en hytte på fjället och gör dagsturer. Det finns nog inget som är mer vilsamt än att ta sig upp på en fjälltopp och njuta av fjällandskapet och matsäcken. Det skulle i så fall vara att fiska, som är min stora måndagssysselsättning under den isfria delen av året.

Nu ser jag med förväntan fram emot att börja min tjänst i Betlehemskyrkan och börja lära känna er! Min bön och önskan är att jag med mina erfarenheter, personlighet och sätt att vara ska kunna tillföra något till församlingen och sammanhanget där ni finns.

Med önskan om allt gott!

/Urban Elenäs