Markusåret

Publicerat 

Våren 2018 så utgår och fördjupar sig all vår förkunnelse i Markusevangeliet.

”Om du vill läsa Bibeln är Markusevangeliet bra att doppa tårna i. Om du redan läst mycket är Markusevangeliet perfekt för en djupdykning. Markus är det äldsta och kortaste evangeliet. Fullt av det glada budskapet om Jesus; som det berättades av de första lärjungarna och lika relevant för oss idag. Under läsåret 2017/2018 firar vi gemensamt ”Markusåret”. Under året kommer vi att läsa, gestalta och upptäcka Jesus tillsammans med Markus. Vi kommer att sjunga, vandra och – varför inte – brodera med Markus. Bara fantasin sätter gränser. Välkommen att under året läsa Markus och möta Jesus tillsammans.”

Precis så står det på Equmeniakyrkans hemsida om det som kyrkan kallar för Markusåret. I Betlehemskyrkan så kommer vi med start på nyårsaftonen att hela våren ha en text från Markusevangeliet som utgångspunkt för samtliga gudstjänster. Det blir ett unikt tillfälle att som församling fördjupa sig i en bibelbok.

Våra hemgrupper uppmuntras också att ha Markusevangeliet som samtalsunderlag under våren. Kanske kan hemgruppen samtala just utifrån den text som blir den kommande söndagens text.

För vår del avslutas hela Markusåret i samband med kyrkokonferenshelgen som 2018 sker på Gavlehof. Biträdande kyrkoledare Olle Alkholm knyter ihop säcken genom att under Kristi Himmelsfärdshelgen predika om just detta från Markus.